maanantai 14. maaliskuuta 2016

2-vuotiaamme toivomat työkonesynttärit

Niin tuli Murusemme kahden vuoden ikään. Jos ensimmäinen vuosi meni vauhdilla, niin tämä toinen vuosi meni vielä lujempaa. Vierivätkö vuodet toisensa jälkeen aina nopemammin ja nopeammin? Murunen sai itse valita synttäreiden teeman. Annoin hänelle vaihtoehdoksi eri teemaisia kartakäyttöastiakuvia joista hän valitsi työkoneet. Joten aloin väsäämään traktori ja rekkakakkuja. 1-vuotissynttäreistä viisastuneena tilasin kaikki ruokailuastiat kertakäyttöisinä, koska muutoin juhlat menevät tiskatessa. Meillä ei meinaa ole 40 hengen astiastoa. Tarjoilukulhojen ja laustasten virkaa suorittivat rekat ja kuorma-autot. Kakut olivat sentään lautasilla.

Tarjoiluissa sai miettiä allergioita ja erityisruokavalioita. Alun alkaen minun oli tarkoitus tehdä kaikki tarjottavat sellaisiksi, että Murunen olisi saanut syödä. Mutta sen verran pehmenin, että tein ihan oikeita herkkuja vieraille ja Muruselle omat. Listalla oli maitoallergiaa, keliakiaa, vilja-allergiaa..että ei päivänsankari ollut ainoa erityistapaus.
Työkoneastiasto lusikoita myöden kertsikkaa.
Murusen oma kakku; munaton-viljaton -versio.
Rekallinen oli maidottomia herkkuja ja kasa "kaikettomia" muffinsseja".
Juhlien pienimmille kuorma-auto toi tuubisoseita.
Rekallinen pikkupizzoja.
Coctailtikkuja kasviksilla&lihapullilla ja marjaversiot. Sopivat allergikoille.
Edessä maidoton kakku sopi suurimmalle osalle vieraita.

Juhlapäivän sää oli aurinkoinen ja niin jaksoi olla sankarikin melkein bileiden loppuun saakka. Olemme kiitollisia ystävistä, sukulaisista, läheisistämme..jotka saivat juhlan tunnun aikaan. Vieraita olisimme halunneet kutsua enemmänkin, mutta valitettavasti johonkin oli raja vedettävä. Ehkä ensi vuonna juhlitaan kahdessa erässä; kaverit ja aikuissynttärit. Kiitos kaikille juhlijoille! <3

0 kommenttia:

Lähetä kommentti