tiistai 17. toukokuuta 2016

Treenitauko

Hetkessä on eletty, ei paljon postailtu, eikä myöskään treenattu ja olo on sen mukainen. Millainen olo on henkisesti ja fyysisesti, kun normaalista treenirytmistä on kohta poikettu kolmisen viikkoa? Siitä kerron teille. Tämä on ollut silmiä avartava kokemus, sillä koko alkuvuoden olen kuitenkin treenannut 5-7 treenikerran viikkotahdilla. Enkä löytänyt lähivuosilta moista pätkää, että olisin liikkunut näin vähän, mitä tämän kolmen viikon aikana.

Minulla oli alkuun tarkoitus pitää salivapaa viikko, eli treeniä oman maun mukaan ja kevyesti esimerkiksi omalla pihalla. Siihen viikkoon sisältyi laivamatka, joten vapaapäiviä tuli. Sen viikon jälkeen olo oli melkosen palautunut. Viikon jälkeen salilla kulki hyvin. Painoja sai nostaa ja tuntui, että lihasten erottuvuus oli parantunut, vaikkakaan en sitä niin kyttäile, mutta sen huomasi. Treenin jälkeen palautui hyvin. Sitten tuli koivun siitepölyt sekoittamaan elämäämme, niin minun kuin Murusenkin. Eli valvottuja öitä ja väsyneitä päiviä. Sitten tuli kehiin migreenit. Ja kaiken niitiksi flunssa ja kuume. Lihasjumeja niskassa ja yliliikkuvassa selässäni ilmaantui myöskin. Voisiko tästä päätellä, että kun antaa kropan höllätä, niin se laukaisee kaikki mahdolliset vaivat? Mun oli tarkoitus antaa kropalleni viikko lepoa, mutta se päättikin ottaa kolme. Nyt mietin, että oliko tämä treenitauko/kevyesti treenaaminen edes hyväksi, kun kerran kaiken maailman vaivoja alkoi paukata.

Fyysisesti tuntui, että viikko oli hyvä aika palautumiseen, mutta minusta riippumattomista syistä kun tuo tauko jatkui, niin alkoi tulla muitakin fyysisiä muutoksia. Niskat alkoivat jumiutua, joten en yhtään ihmettele ihmisten valittavan niska- ja hartiaseudun kipuja, jos eivät liiku. Painoni on pudonnut tauon aikana 2,5 kiloa. Se mielestäni aika outo juttu. Joko lihakset surkastuvat ? ..hehe. Ekan viikon jälkeen lihasten erottuvuus oli parempi, mutta ei todellakaan enää kolmen viikon kohdalla. Syöminenkin on ollut aika retuperällä, olen syönyt ehkä liian vähän. Psyykkisestihän tämä on koitellut kaikista eniten, kun en ole päässyt toteuttamaan omaa henkireikääni, liikuntaa. Kiukku, alakulo, väsymys, ärtyneisyys, masentuneisuus...ja mitä näitä vielä on.

Enhän minä tiedä, vaikka nämä flunssat ym. olisi tulleet ilman treenitaukoakin, että nyt vain sattuivat samaan aikaan. Toki kropalle on hyvä saada välillä levätä, mutta kyllä tämä kolmisen viikkoa tuntuu aika hurjan pitkältä. Kolmen viikon aikana olen tehnyt noin kuutisen treeniä, eli en juuri mitään. Nyt vain odotan, että pääsen taas kunnolla treenin pariin.


Onko teillä millaisia kokemuksia treenitauoista?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti