sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Ystävät ympäri Suomea kokoontuu

Eilen lauantaina oli kauan odottamani päivä. Pääsin viettämään lauantai-iltaa lapsuuden- ja nuoruudenkavereideni kanssa. Paikalla oli ystäviä, joita näkee kerran pari vuodessa. Useilla meillä on eri elämäntilanne, minulla ainoastaan lapsi, työt ja harrastukset erilaisia. Mutta silti niin paljon yhteistä juteltavaa ja muistelmia menneistä. Ei todellakaan tuntunut, että viime tapaamisesta taitanee olla reilu puoli vuotta. Juttua riitti. Oli aivan mahtavaa, että miltein kaikki pääsivät paikalle.

Koko viikon olimme Murusen kanssa hyvin tiiviisti yhdessä, kahdestaan, koska mieheni oli pelireissulla. Olikin aika sokki yhtäkkiä lähteä ilman lasta ja olla yökin poissa kotoa. Mutta niin raadolliselta kuin se kuulostaakin, niin alku järkytyksen jälkeen se tuntui aika kivalta. Ja plussaa oli se, ettei kenelläkään muulla ystävistäni ole lapsia, koska muutoin keskustelut helposti siirtyvät illan mittaan synnytykseen ja nukkumisiin ja kakan väreihin. :D Eikä niissäkään keskusteluissa mitään vikaa ole, puhun niistä hyvin mieluusti äitikavereideni kanssa. Mutta välillä tekee ihan hyvää hypätä pois äitiroolista ja olla vaan ystävä ystäville. Usein sanonkin, että nyt kun ollaan viihteellä, niin multa ei tarvi kysellä lapsiperhearjesta, vaan mielummin vaikka kysellä viimeisistä ostoslöydöistä (löydöistä itselleni ei lapselleni) tai treenikuulumisia.

Lauantaina vein Murusen jo aamusta mammalle ja lähdin salille. Salin jälkeen rauhassa kotiin pakkailemaan ja auton nokka kohti Kotkaa. Kotkassa vietimme iltaa tyttöjen kanssa yhden heistä luonaan. Meidän upeat kokit loihtivat meille pihvit ja bataattiranskalaiset vuohenjuustosalaatteineen ja jälkkäreinä vanilijapannacotat. Nam ja nam! Oli ihana syödä rauhassa! Sekin harvinaista minulle. Muut kanssasisareni eivät vielä osaa arvostaa rauhassa syömistä, mutta veikkaan lähivuosina oppivan sen jalon taidon. ;D Herkuttelujen lomassa pelailimme Aliasta ja kilpailuhenkisenähän minun oli pakko viedä voitto meidän tiimiin. Iltaa lähdimme jatkamaan yökerhoon, mutta kauhukseni oli todettava, ettei se tällä kertaa ollut ihan mun juttu. Alkoi väsy painaa ihan tolkuttomasti. Siinä huomasi hyvin eron muihin, kuka on äiti ja kuka ei. Muussa tätä eriäväisyyttä ei juuri näkynyt. Aamusta lähdin köröttelemään lumituiskussa kotiin ja hakemaan Murusta mammalta. Täytyy myöntää, että olihan mulla ikävä. Nyt taas kotona ja valmiina alkavaan viikkoon.





Kiitos tyttösille viikonlopusta, teitte todella vaihtelua mun normiviikonloppuihin. Oli ihana tavata tärkeitä ihmisiä. Jokaisella heillä on ollut suuri merkitys elämässäni. Miettikääpä tekin lukijat, kuinka arvokkaita ystäviä teillä on!

Sunnuntai-illan jatkoja! :)


-Henni

0 kommenttia:

Lähetä kommentti